1 września 2015

Szkoła Języków Obcych Fundacji Ekspert-Kujawy oferuje naukę języka angielskiego, niemieckiego oraz francuskiego na poziomie podstawowym, średnio zaawansowanym oraz zaawansowanym.

Oferujemy:
1. Kurs podstawowy –w ramach niniejszych kursów uczestnicy nabywają podstawowych umiejętności posługiwania się językiem obcym. Zajęcia podzielone są na część gramatyczną oraz komunikacyjną, na którą kładziony jest większy nacisk.

2. Kurs średnio zaawansowany / zaawansowany – przeznaczony dla osób, które posiadają podstawowy zakres porozumiewania się w języku obcym. W grupie ćwiczone są proste dialogi dotyczące typowych spraw i zdarzeń oraz następuje pogłębianie znajomości zagadnień gramatycznych. Każda z lekcji składa się z zagadnień teoretycznych, czyli słownictwa z określonego modułu tematycznego oraz testów gramatycznych. Zakończony niniejszy etap nauki daje gwarancję swobodnego komunikowania się w języku obcym.

3.Kurs podstawowy dla seniorów – z racji tego, że języka można się uczyć w każdym wieku, Fundacja realizuje dla seniorów zajęcia grupowe z podstaw języka obcego Zajęcia prowadzone są w przyjaznej, ciepłej i miłej atmosferze co bez wątpienia pozwala o wiele lepiej skupić się, motywować, a co za tym idzie – lepiej i pełniej przyswajać nowe wiadomości z zakresu języka obcego. Zajęcia i ćwiczenia językowe dla seniorów dostosowane są do percepcji ludzi starszych, dlatego też zaczynają się od najłatwiejszych czytanek czy odsłuchów tzw. listeningów.

4. Przygotowanie do egzaminu maturalnego i gimnazjalnego oraz egzaminów językowych z dodatkowym wykorzystaniem tablic multimedialnych.

5. Naukę języka specjalistycznego – skierowane zarówno do uczniów pobierających naukę w różnego typu szkołach ponadgimnazjalnych jak i osób dorosłych pracujących w zawodach specjalistycznych, chcących podnieść swoje kwalifikacje lub planujące podjęcie pracy poza granicami Polski. Celem zajęć jest rozwijanie i utrwalenie pojęć i terminów zawodowych wykorzystywanych na co dzień na różnych stanowiskach w określonych branżach i zawodach. Proponujemy między innymi kursy z zakresu języka zawodowego w budownictwie, ekonomii oraz branży gastronomicznej, fryzjersko-kosmetycznej, turystyczno – hotelarskiej oraz mechanicznej i informatycznej.

6. Szkolenia dla firm oraz instytucji publicznych – w każdej nowocześnie zarządzanej firmie, szkolenia językowe to ważny element rozwijania kompetencji i systematycznego podnoszenia potencjału pracowników. Umiejętność swobodnej komunikacji na szczeblu międzynarodowym to niezbędna cecha współczesnej kultury biznesowej. W Szkole Językowej Fundacji Ekspert-Kujawy oferujemy kompleksowe rozwiązania w oparciu o skuteczne, sprawdzone metody dydaktyczne. Stawiamy na praktyczne aspekty komunikacji, przełamując bariery językowe i umożliwiając swobodne, poprawne gramatycznie porozumiewanie się zarówno w mowie jak i w piśmie. Kompetentna komunikacja w obcym języku, pozbawiona stresu to bezsprzecznie atut, który podnosi jakość pracy i w znacznym stopniu zwiększa jej efektywność. W Szkole Języków Obcych Fundacji Ekspert-Kujawy rozumiemy, że specyfika oraz profil działalności każdego z Klientów różnią się od siebie. Dlatego naszą ofertę oraz metody nauczania dostosowujemy do ich indywidualnych potrzeb. Nasze szkolenia językowe dla firm przygotowują do swobodnego porozumiewania się w różnorodnych sytuacjach biznesowych, prowadzenia spotkań, negocjacji, czy też rozmów telefonicznych.
Kursy organizowane przez Szkołę Językową Fundacji Ekspert-Kujawy dla firm i ich pracowników nastawione są na opanowanie języka obcego w stopniu pozwalającym na:
• komunikatywne porozumiewanie się oraz profesjonalną prezentację oferty firmy,
• kompleksową obsługę klienta, w tym prowadzenie korespondencji,
• swobodne posługiwanie się językiem obcym w czasie podróży służbowych, przyjmowaniu delegacji.

7. Warsztaty językowe dla przedszkolaków – edukacja w przedszkolu to bardzo ważny etap nauki dzieci, gdyż w tym czasie dziecko zdobywa swoją pierwszą wiedzę o świecie, utrwala pierwsze nawyki, kształtuje w sobie postawy, które w przyszłości zadecydują o jego życiowych sukcesach i porażkach. Przygotowanie dobrych ćwiczeń dla przedszkolaków bywa dość pracochłonne, wymaga nieco kreatywności i umiejętności spojrzenia na świat oczami dzieci. Warsztaty z języka angielskiego dla przedszkolaków prowadzone są z wykorzystaniem zestawu edukacyjnego Cookie & Friends (Wydawnictwo Oxford), co gwarantuje dobrą zabawę oraz zainteresowanie najmłodszych. Nauka przez to jest bardziej urozmaicona i ciekawa. Zajęcia angażują wyobraźnię dziecka, dzięki kolorowym materiałom np. barwnym ilustracjom, plakatom i pacynkom. Podczas zajęć używamy różnorodnych, specjalnie opracowanych do każdego tematu zabawek, gier, ilustracji i zabawnych rekwizytów, kolorowanek, rymowanek, piosenek, wierszyków oraz historyjek dzięki czemu dzieci uczą się aktywnie języka między innymi poprzez gry i zabawy ruchowe. Tematyka zajęć nawiązuje do otoczenia w jakim dziecko żyje oraz jego zainteresowań, a spotkania z maskotką Cookie są gwarancją znakomitej zabawy i nauki. Na nasze zajęcia nuda nie ma wstępu !

8. Korepetycje indywidualne.

9. Zajęcia tematyczne – na cotygodniowe czwartkowe spotkania z językiem zaprasza lektorka języka angielskiego – Iwona Stelmach, która w ramach niniejszych zajęć proponuje warsztaty, zajęcia praktyczne oraz koła dyskusyjne na wybrane tematy. Poza tym dla uczestników kursu proponowane są także liczne zajęcia interaktywne typu: kalambury, puzzle, krzyżówki i skojarzenia czy zajęcia z wykorzystaniem programów audiowizualnych. Zajęcia są dla uczestników bardzo interesujące ze względu na oryginalną tematykę zajęć, prowadzone są niestandardowo, ponieważ wprowadzana jest tematyka, która mobilizuje uczestników do dyskusji np. zakupy internetowe – za i przeciw czy miasto czy wieś – za i przeciw. Uczestniczenie w niniejszym kursie pozwala na szybkie nabycie umiejętności komunikacyjnych. Kurs przewidziany jest na 50 godziny lekcyjne, w trakcie których uczestnicy nabędą podstawową wiedzę z języka angielskiego. Zajęcia dla uczestników są bezpłatne. Osoby dorosłe spotykają się raz w tygodniu w czwartek o 17:45, a dzieci w co drugi czwartek o godzinie 16:15.