Już w nadchodzący weekend zapraszamy na „Majówkę z gęsiną”!!!

11 maja 2016

Czeka na Państwa dwudniowa impreza ukierunkowana na promowanie innowacji i ekonomii społecznej.

13 maja 2016r. (piątek), w siedzibie Fundacji Ekspert – Kujawy w Inowrocławiu (ul. Dubienka 2), odbędzie się forum pn. „Innowacje społeczne szansą na rozwój społeczny i terytorialny województwa kujawsko – pomorskiego”. W tym dniu czekamy na przedstawicieli i sympatyków podmiotów ekonomii społecznej, w tym stowarzyszeń, fundacji. W programie przewidziano m. in. wręczenie znaków „Zakup prospołeczny”.

Osoby/podmioty zainteresowane udziałem w Forum proszone są o wcześniejsze zgłoszenie telefoniczne (25 357-62-15) lub mailowe (sekretariat@ekspert-kujawy.pl)

14 maja 2016. (sobota) na terenie przy Muzeum im. Jana Kasprowicza w Inowrocławiu odbędzie się festyn podmiotów ekonomii społecznej, w ramach Europejskiej Nocy Muzeów. Na zgromadzonych czekać będą stoiska wystawiennicze podmiotów ekonomii społecznej z terenu województwa kujawsko – pomorskiego, wydarzenia artystyczne, atrakcje dla najmłodszych, a przede wszystkim jarmark żywności, w tym potraw regionalnych i ekologicznych. Królować będzie oczywiście gęsina!

W sobotę wstęp wolny!!!

W załączeniu szczegółowy program imprezy.

Patronat Honorowy nad imprezą:

• Marszałek Województwa Kujawsko – Pomorskiego Piotr Całbecki
  • Starosta Inowrocławski Tadeusz Majewski