Ośrodek Doskonalenia Nauczycieli

26 marca 2007

V Targi Edukacyjne – podsumowanie

24 marca 2007 r. w Szkole Podstawowej nr 9 w Inowrocławiu odbyły się V Targi Edukacyjne. Fundacja Ekspert-Kujawy uczestniczyła w tym jedynym tego typu wydarzeniu kulturalno-oświatowym w województwie kujawsko-pomorskim. Dzięki imprezie mieliśmy okazję przedstawić ofertę szkoleniową Ośrodka Doskonalenia Nauczycieli Fundacji Ekspert-Kujawy.

Patronat pedagogiczny nad piątą już edycją Inowrocławskich Targów Edukacyjnych sprawowało Kujawsko-Pomorskie Centrum Edukacji Nauczycieli w Bydgoszczy, natomiast honorowy patronat: Prezydent Miasta Inowrocławia, Przewodniczący Rady Miejskiej oraz Kujawsko-Pomorski Kurator Oświaty. Tegoroczne targi – wzorem poprzednich lat – swoimi działaniami promocyjno-edukacyjnymi objęły wszystkie typy kształcenia. Poprzez bezpośredni kontakt Wystawców z Odbiorcami grono odwiedzających – dyrektorzy placówek oświatowych, nauczyciele, rodzice, studenci i młodzież szkolna – mieli możliwość zapoznania się z ofertą promocyjną, którą prezentowały:

– wydawnictwa,
– placówki doskonalenia nauczycieli,
– uczelnie i szkoły wyższe,
– firmy – producenci i dystrybutorzy wszelakich pomocy dydaktycznych.

Ponadto osoby zainteresowane mogły wziąć udział w szkoleniach i warsztatach edukacyjnych prowadzonych przez nauczycieli i przedstawicieli wydawnictw. Współpracująca z naszą Fundacją psycholog Renata Buczyńska wygłosiła wykład – „Wybrane psychologiczne problemy rozwojowe w okresie wczesnoszkolnym i okresie adolescencji”. Pani psycholog poruszyła temat fobii szkolnej, depresji młodzieńczej, zaburzeń łaknienia i uzależnień.

Przy chętnie odwiedzanym stoisku Fundacji nauczyciele mogli uzyskać informacje na temat bogatej oferty kursów i szkoleń proponowanych przez Ośrodek Doskonalenia Nauczycieli Fundacji Ekspert-Kujawy, takich jak:

– wychowawca placówki wypoczynku dla dzieci,
– muzykoterapia,
– stres w szkole,
– profilaktyka uzależnień,
– młodzi obywatele – edukacja patriotyczna,
– praca z dzieckiem z ADHD.

Ze szczegółową ofertą ODN mogą się Państwo zapoznać odwiedzając stronę http://odn.ekspert-kujawy.pl/

Zapraszamy do galerii  fotografii z V Targów Edukacyjnych w Inowrocławiu.