Konferencja inaugurująca działania Klubu Integracji Społecznej w Janikowie

7 kwietnia 2009

Dnia 6 kwietnia 2009 roku, w Urzędzie Miasta i Gminy w Janikowie odbyła się konferencja inaugurująca projekt "Poznaj siebie – inwestuj w siebie",

W spotkaniu uczestniczyli Beneficjenci projektu, Kierownictwo oraz pracownicy Miejsko – Gminnego Ośrodka Pomocy Społecznej w Janikowie, Kierownictwo oraz pracownicy Fundacji Ekspert – Kujawy oraz Wice Burmistrz Janikowa, Pan Jacek Duma. Uczestnicy spotkania mieli okazję zapoznać się z działalnością Fundacji oraz z wrażeniami z ubiegłorocznej relizacji działań fundacyjnego Klubu Integracji Społecznej dla M – GOPS w Janikowie.

W tym roku Klub Integracji Społecznej będzie realizował działania z zakresu aktywizacji społecznej  i zawodowej (Trening umiejętności społecznych, Warsztaty doradztwa zawodowego, Indywidualne doradztwo zawodowe, Poradnictwo prawne, Warsztaty wspierające rodzinę, spotkanie integracyjne – wyjazd do Zaurolandii w Rogowie) oraz szkolenia zawodowe podnoszące kwalifikacje zawodowe (Pracownik małej gastronomi/kelner, Nowoczesny sprzedawca z obsługą komputera i kasy fiskalnej, Operator prac ziemnych, Operator wózków jezdniowych, ABC komputera).

Beneficjentom projektu życzymy owocnego pobytu w Fundacji oraz powodzenia i wytrwałości w realizacji przeznaczonych dla nich działań!

Zapraszam do galerii zdjęć z niniejszego spotkania: https://fundacja.ekspert-kujawy.pl/index.php?option=com_ponygallery&Itemid=446&func=viewcategory&catid=39