Będziemy uczyć internetu w gminie Janikowo

3 grudnia 2018

Gmina Janikowo wraz z Fundacją Ekspert Kujawy pozyskały grant szkoleniowy, który w najbliższym czasie pozwoli nam na przeszkolenie 60 osób w gminy Janikowo.
Już dziś zapraszamy do udziału w projekcie pt. „Korzystam z internetu na co dzień i od święta”. Projekt proponuje szkolenia w 5 blokach tematycznych:

1. „Mój biznes w sieci”
  2. „Moje finanse i transakcje w sieci”
  3. „Działam w sieciach społecznościowych”
  4. „Tworzę własną stronę internetową (blog)”
  5. „Rolnik w sieci”
  6. „Rodzic w internecie”
  7. „Kultura w sieci”

Zajęcia prowadzone będą w Janikowie, uczestnicy zapewnioną mają edukację na nowym zakupionym w projekcie sprzęcie informatycznym. Szkolenia są całkowicie bezpłatne.

Bliższe informacje oraz zapisy przyjmuje:
Międzynarodowe Centrum Promocji Dialogu, Współpracy Kulturalnej i Edukacji imienia
Króla Abdullaha Bin Abdulaziza Al-Sauda
Janikowo ul. 1-go Maja 8
Tel. 663 202 241

Projekt „Korzystam z internetu na co dzień i od święta” dofinansowany z projektu grantowego pt. „E-aktywni mieszkańcy województwa kujawsko-pomorskiego i łódzkiego” który realizowany jest przez Stowarzyszenie Towarzystwo Rozwoju Gminy Płużnica, 87-214 Płużnica 37A (Operator), współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Programu Operacyjnego Polska Cyfrowa na lat 2014-2020, Oś Priorytetowa nr III: Cyfrowe Kompetencje społeczeństwa, Działanie 3.1 „Działania szkoleniowe na rzecz rozwoju kompetencji cyfrowych”.