Podsumowanie projektu „Wspólna inicjatywa”

30 października 2009

Październik był ostatnim miesiącem w którym realizowaliśmy projekt. Był to bardzo intensywny okres dla naszych uczestników.

8 pań kontynuowało szkolenie z zakresu florystyki, które rozpoczęły we wrześniu. Kolejne 8 rozpoczęło udział w kursie szycia i haftu. 30 osób pod koniec października wzięło udział w trzydniowym kursie z zakresu agroturystyki.

W październiku odbył się także ostatni wyjazd studyjny, 30 osob wyjechało na jednodniową wycieczkę szkoleniową do Chełmży oraz Chełmna. Wyjazd jaki miał miejsce 24 października był okazją do podsumowań i wspomnień kliku ostatnich miesięcy. Choć pogoda nam nie sprzyjała z uśmiechem na twarzy zwiedzaliśmy zabytki i podziwialiśmy architekturę tych pięknych miasteczek.

Miło nam poinformować, iż projekt zakończył się zgodnie z harmonogramem. Dziękujemy wszystkim za zaangażowanie i pomoc w realizacji projektu. Cieszymy się iż udało nam się poznać Państwa, wspierać w podnoszeniu kwalifikacji i umiejętności.

Wszystkim życzymy wszystkiego dobrego.

Zespół projektowy
Rafał Wiankowski oraz Urszula Żurawska,
Oraz Zarząd Fundacji Ekspert – Kujawy
T. Osowiecki oraz J. Woźnica.

Projekt „Wspólna inicjatywa” realizowany jest w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki,
Działanie 9.5 „Oddolne inicjatywy edukacyjne na obszarach wiejskich”,
współfinansowany przez Unię Europejską w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego.