Rozpoczęły się następujące szkolenia zawodowe

4 stycznia 2011

W miesiącu styczniu 2011 w ramach projektu „Klub Integracji Społecznej Fundacji Ekspert-Kujawy”, Poddziałanie 7.2.1. „Aktywizacja zawodowa i społeczna osób zagrożonych wykluczeniem społecznym”, rozpoczęły się następujące szkolenia zawodowe:

• Florystyka i zdobienie przedmiotów w Radziejowie (od 3 stycznia b.r) – celem tych zajęć jest zapoznanie się uczestników z wiedzą z zakresu układania kompozycji kwiatowych oraz dekoracji wnętrz i przedmiotów. Kurs obejmuje teorię barw i kompozycji, florystyczne zasady kompozycyjne, narzędzia florystyczne – materiałoznawstwo, elementy podstawowe z botaniki, wiedze dotyczącą materiałów roślinnych, florystykę okolicznościową, sztukę układania kwiatów w naczyniach, dekorację kwiatów doniczkowych, artystyczne pakowanie prezentów, dekorację stołów, florystykę ślubną, florystykę żałobną, aranżację wnętrz: okno, stół, dekoracje ścienne oraz technikę decoupage.
  • Wizaż i stylizacja paznokci w Radziejowie (od 4 stycznia b.r) – celem tych zajęć jest zdobycie wiedzy z zakresu usług kosmetycznych i z zakresu odnowy biologicznej. W czasie zajęć będzie poruszana następująca tematyka: zasady doboru stroju do figury i okoliczności, doboru kolorystyki, etapy profesjonalnego makijażu, podstawowe zasady doboru odpowiedniej fryzury i dodatków, techniki wykonywania profesjonalnego modelarzu twarzy, masaż relaksacyjny twarzy, zasady dezynfekcji twarzy, manicure i metody przedłużania paznokci oraz wzornictwa paznokci.
  • Wizaż i stylizacja paznokci w Żninie (od 4 stycznia b.r) – celem tych zajęć jest zdobycie wiedzy z zakresu usług kosmetycznych i z zakresu odnowy biologicznej. W czasie zajęć będzie poruszana następująca tematyka: zasady doboru stroju do figury i okoliczności, doboru kolorystyki, etapy profesjonalnego makijażu, podstawowe zasady doboru odpowiedniej fryzury i dodatków, techniki wykonywania profesjonalnego modelarzu twarzy, masaż relaksacyjny twarzy, zasady dezynfekcji twarzy, manicure i metody przedłużania paznokci oraz wzornictwa paznokci.
Projekt realizowany jest w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki
Poddziałanie 7.2.1 „Aktywizacja zawodowa i społeczna osób zagrożonych wykluczeniem społecznym”