Spotkanie informacyjne dotyczące projektu „Klub Integracji Społecznej dla mieszkańców powiatu inowrocławskiego”

25 lipca 2018

Serdecznie zapraszamy na spotkanie informacyjno-promocyjne dotyczące projektu „Klub Integracji Społecznej dla mieszkańców powiatu inowrocławskiego”, które odbędzie się 1 sierpnia 2018 r. o godzinie 11:00, w sali numer 13 Fundacji Ekspert-Kujawy, przy ul. Dworcowej 65, 88-100 Inowrocław.

Do udziału w spotkaniu zapraszamy osoby zagrożone ubóstwem lub wykluczeniem społecznym, które w pierwszej kolejności wymagają aktywizacji społecznej, w tym osoby bezrobotne, które zgodnie z ustawą o promocji zatrudnienia i instytucjach rynku pracy znajdują się w trzeciej grupie osób – tzw. oddalonych od rynku pracy (w odniesieniu do osób sprofilowanych przez powiatowe urzędy pracy), zamieszkujące powiat inowrocławski, w tym osoby niepełnosprawne.

Spotkanie ma na celu zachęcenia jak największej liczby osób do wzięcia udziału w projekcie, niwelując ich obawy, motywując oraz pokazując korzyści wynikające z otrzymanego wsparcia. Podczas spotkania omówione zostaną najważniejsze informacje dotyczące realizowanego projektu. Ponadto, spotkanie będzie również okazją do indywidualnego zadawania pytań i rozstrzygania wątpliwości dotyczących projektu. Osoby zainteresowane udziałem w projekcie, które spełniają wymagane kryteria będą mogły na miejscu wypełnić oraz złożyć dokumenty rekrutacyjne.

W przypadku dodatkowych pytań, prosimy o kontakt z Kierownikiem projektu Anną Białką, tel. (52) 357-62-15, email: a.bialka@ekspert-kujawy.pl