Tak działają przedsiębiorcy

28 sierpnia 2013

logo ciekaw. (kopiowanie).jpg
Projekt "Młodzi, zdolni w swojej firmie" opanował rynek w województwie wielkopolskim

Projekt "Młodzi, zdolni w swojej firmie" realizowany jest od października 2011 roku, mając na celu udzielenia pomocy uczestnikom w odnalezieniu się w nowej sytuacji życiowej oraz kontynuowanie przez nich kariery zawodowej poprzez samozatrudnienie. Każdy z uczestników miał możliwość wzięcia udziału w szkoleniach z zakresu przedsiębiorczości.

W dwóch cyklach projektu jednorazową dotacje inwestycyjną otrzymały 49 osoby, które świadczą usługi w branżach, m.in.:

FIORE  PRACOWNIA ARCHITEKTURY KRAJOBRAZU – Założycielką Pracowni Architektury Krajobrazu FIORE jest Kalina Kiszka, absolwentka kierunku architektura krajobrazu, poznańskiego Uniwersytetu Przyrodniczego. Głównym celem i misją pracowni jest ciągłe poszukiwanie rozwiązań, które umożliwiają proces tworzenia przestrzeni przyjaznych dla swoich użytkowników pod względem zarówno funkcjonalnym jak i estetycznym. Mądrze wykorzystana przestrzeń oraz przemyślane kompozycje roślinne z udziałem małych form architektonicznych to nasze główne motywy działania. Pracownia została stworzona z myślą o kliencie indywidualnym a także o instytucjach samorządowych, pracowniach projektowych, deweloperach, przedsiębiorstwach i innych podmiotach dbających o przestrzeń swojego codziennego życia. Przed przystąpieniem do prac projektowych, przeprowadzamy zostaje szczegółowy wywiad na temat oczekiwań, potrzeb, ulubionego stylu, roślin czy kolorów. Dokonywany jest pomiar badań jakości i rodzaju gleby a także inwentaryzacji zieleni na terenie objętym zakresem opracowania. Każdy projekt to dla pracowni nowe możliwości, nowe wizje i pole do działania, dlatego gwarantujemy pełną indywidualność tworzonego projektu. Pani Kalina Kiszka wraz ze swoją pracownią zajmuje się opracowywaniem profesjonalnych projektów zieleni m.in.:

• ogrodów, tarasów, balkonóW
  • parków, zieleńców, promenad, skwerów, kwietników, zieleni towarzyszącej komunikacji miejskiej
  • ogrodów osiedlowych, w otoczeniu placów zabaw, przedszkoli
  • zieleni towarzyszącej siedzibom firm, przy zakładach przemysłowych
  • ogrodów wertykalnych
Projekt współfinansowany ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego