Zagraj z nami dla Kubusia! Już po raz 3!

17 października 2018

Fundacja Ekspert – Kujawy w Inowrocławiu (nr KRS 000022521) już po raz trzeci podjęła się realizacji akcji charytatywnej (zgodnie z celami statutowymi), w ramach której odbędzie się zbiórka publiczna środków pieniężnych, zatytułowana „Gramy dla Kubusia 3” (nr zbiórki publicznej 2018/3869/OR).

Tutaj znajdziesz więcej informacji o wydarzeniu: https://www.facebook.com/events/229092911102866/?active_tab=discussion

Celem zbiórki jest pozyskanie środków na rehabilitację Jakuba Świdra, 9 – letniego mieszkańca Inowrocławia.  Kubuś urodził się jako wcześniak w 27 tygodniu ciąży. Na skutek powikłań choruje na dysplazję oskrzelowo – płucną i dziecięce porażenie mózgowe. Wymaga stałej intensywnej rehabilitacji, bez której nie może rozwijać się prawidłowo. Proces rehabilitacji jest bardzo kosztowny, ale przynosi rezultaty i jest duża szansa, że Kubuś będzie chodził. Nasza Fundacja kibicuje Kubie
i aktywnie wspiera jego mamę w walce o jego zdrowie.  Obecnie organizacja akcji skupia się na pozyskiwaniu nagród od lokalnych przedsiębiorstw, instytucji i osób prywatnych, na potrzeby realizacji loterii fantowej.Akcja „Gramy dla Kubusia 3” trwa od 15 września, a już od 20 września dystrybuowane są Cegiełki Charytatywne, będące jednocześnie wejściówkami na koncert podsumowujący całą akcję, który zaplanowany jest na dzień 17 listopada 2018r. (sobota) w Teatrze Miejskim w Inowrocławiu, od godziny 17:00. Wejściówki na koncert nabyć można u wolontariuszy akcji, posiadających stosowne identyfikatory, w siedzibie Fundacji Ekspert – Kujawy (ul. Dworcowa 65), a także dostępne będą bezpośrednio przed koncertem w Teatrze Miejskim w Inowrocławiu. Cegiełka ma charakter charytatywny, co oznacza, że nabywca decyduje o tym, ile środków pieniężnych przekaże do puszki w zamian za nabycie cegiełki. Podczas koncertu wystąpią m.in: Jan Zieliński – były lider zespołu Bolter, zespół muzyczny Coolers, Danielo, New Collective, Michał Gielniak, Kujawskie Karliki oraz Dorra Dorota Rąblewska.  Ponadto, na uczestników akcji czekały będą atrakcyjne nagrody w ramach loterii fantowej, licytacji, a także liczne animacje towarzyszące, w tym fotobudka oraz gry i zabawy dla dzieci.

W trakcie trwania całej akcji, a przede wszystkim podczas koncertu, będzie możliwość złożenia datków pieniężnych do puszek kwestarskich, jakimi dysponowali będą wolontariusze. Cały dochód z akcji charytatywnej przekazany będzie na leczenie Kubusia – Fundacja Ekspert – Kujawy nie pobiera żadnej opłaty z tytułu organizacji i realizacji akcji. Akcja objęta będzie Patronatem Honorowym Prezydenta Miasta Inowrocławia, patronat w mediach elektronicznych objął portal ino-online.pl