29 maja 2024 KIERMASZ CIAST dla Kuby Mierzwickiego!

26 kwietnia 2024

18-letni Kuba Mierzwicki w wieku 6 tygodni został porzucony przez biologicznych rodziców. Znalazł miłość u adopcyjnych rodziców z Inowrocławia.

Kubuś choruje na dziecięce porażenie mózgowe, chromosomopatię i autyzm. Porusza się na wózku inwalidzkim, nie mówi, ma głęboki niedosłuch i uszkodzone nerwy wzrokowe. W przeszłości przeszedł operację rozszczepu podniebienia miękkiego, zabieg wszczepienia implantu słuchowego w prawym uchu (w lewym nosi aparat słuchowy), a także skomplikowaną operację złamanej kości udowej.

Mimo tych wszystkich przeciwności Kuba to wspaniały nastolatek, inteligentny, zabawny i pełen miłości.  Bliscy bardzo starają się całą swoją miłością i troską sprawić, by jego codzienność była choć trochę lepsza. Hipoterapia, intensywna rehabilitacja, specjalistyczne turnusy rehabilitacyjne, a także same wizyty u lekarzy – to wszystko pochłania ogromne pieniądze. Dlatego mama i przyjaciele organizują kolejną inicjatywę na rzecz Kubusia, do udziału w której również serdecznie zapraszamy!

29 maja 2024 w Restauracji „Twoje Smaki” odbędzie się KIERMASZ CIAST.

Data nieprzypadkowa – wszak dzień później jest ważne święto, a po nim wiele osób ma dłuuuugi weekend, a jak wiadomo – nie ma świętowania bez podjadania.

Dlatego zamiast piec ciasto na tę okazję: PRZYJDŹ – KUP – POMÓŻ. Tylko i aż tyle! A jeżeli nie możesz przyjść osobiście – zadzwoń i zamów ciasto z dostawą do domu.

Szczegóły na plakacie!