Fundacja wspiera ludzi z pasją – ty też możesz!

12 lutego 2010

A takimi własnie osobami z pasją są dwie siostry, Marta i Magda, absolwentki naszych szkoleń.

Po raz pierwszy dziewczyny zjawiły się w Fundacji kilka lat temu i uczestniczyły w szkoleniach ekonomicznych, realizowanych w ramach projektu "Czas na zmiany". Po kilku latach ponownie zjawiły się w naszej Fundacji. Tym razem, by kształcić się jako wolontariusz w projekcie "Nauczmy się pomagać". Dlaczego właśnie w tym projekcie? Ponieważ skierowany był do osób i organizacji, które chcą pomagać osobom zagrożonym wykluczeniem społecznym.

Ale największą pasją Marty i Magdy Wróbel jest otaczający je świat, ludzie, a w szczególności ich postępowanie, niejednokrotnie trudne do wytłumacznia. Idąc w tym kierunku, obie siostry są absolwentkami socjologii.

A jak najłatwiej wyrazić sowje zainteresowanie światem? Pisać o tym. Dlatego też, dziewczyny aktywnie działają, jako dziennikarki m.in na portalu społecznościowym www.wiadomości24.pl. Ich praca ma szansę zostać doceniona. Dostały nominacje na Dziennikarza Obywatelskiego Roku 2009.

Naszym zdaniem w pełni na to zasługują!

Też się o tym przekonasz, jeżeli przeczytasz ich artykuły – znajdziesz je na www.wiadomości24.pl

A jak głosować?

By zagłosować na Magdę, wystarczy kliknąć tutaj – jej  kandydatura znajduje się na samym dole strony.

Aby zagłosować na Martę, wystarczy kliknąć tutaj – jej kandydatura znajduje się na samej górze strony.

Pamiętaj, że z jednego adresu mail można oddać tylko jeden głos!

Pomóżmy dziewczynom realizować swoje marzenia!