Podarujmy dolara Piotrowi Kalinowskiemu!

15 października 2015

Piotr Kalinowski – 45 – letni mieszkaniec Gniewkowa. Mąż, ojciec dwójki wspaniałych chłopców. Był osobą niezwykle aktywną – pracował, pomagał innym i uprawiał sport. Prowadził piłkarski – amatorski klub sportowy. Działał dla społeczności lokalnej i poświęcał się dla innych.

Piotr KalinowskiŹródło: Facebook

Zauważyliście, że piszemy w czasie przeszłym? Jest powód – w marcu 2013 roku, na skutek zapalenia rdzenia kręgowego, z dnia na dzień został sparaliżowany.

Od tamtej pory p. Piotr Kalinowski prowadzi nieustanną walkę o swoje zdrowie oraz polepszenie jakości życia. Żadna z dostępnych i zrealizowanych dotychczas terapii nie przyniosła żadnego skutku. Pojawiło się jednak światełko w tunelu. Klinika Mayo Clinic w Rochester w Stanach Zjednoczonych zaproponowała mu wstępną diagnostykę i na jej podstawie eksperymentalne leczenie. Wstępny koszt wynosi ok. 40 tys. dolarów. Mimo podjętych przez rodzinę i znajomych p. Piotra starań, do wspomnianej kwoty nadal wiele brakuje.

Piotr Kalinowski2Źródło: Facebook

Fundacja Ekspert – Kujawy w Inowrocławiu podjęła się wsparcia p. Piotra Kalinowskiego w walce o powrót do zdrowia i lepsze życie. Dlatego, już 9 listopada 2015r. o godzinie 16:00, w Sali treningowej Hali Widowiskowo – Sportowej w Inowrocławiu odbędzie się CHARYTATYWNY MARATON ZUMBY pn. „Podaruj mi dolara”. Podczas maratonu będzie możliwość zatańczenia pod okiem wykwalifikowanej instruktorki zumby, step i fitness – p. Pauliny Kluczyńskiej oraz dołączenia się do zbiórki poprzez złożenie datku do puszek, którymi będą dysponowali upoważnieni wolontariusze.

Nie bądź obojętny i zatańcz z nami! Oczywiście możesz też po prostu kibicować aktywnym uczestnikom maratonu – liczy się to, że będziesz i wrzucisz kilka groszy do „zumbowej puszki”.

Wierzymy w dobre serca mieszkańców Inowrocławia i okolic!

Organizatorem maratonu jest Fundacja Ekspert – Kujawy. Patronat medialny sprawuje portal ino-online.

Informujemy, iż zbiórka oczekuje na rejestrację w systemie informatycznym Ministerstwa Administracji i Cyfryzacji. Oczekujemy również na uzyskanie Patronatu honorowego Marszałka Województwa Piotra Całbeckiego oraz Patronatu medialnego Gazety Pomorskiej.

Bądź na bieżąco – odwiedź nas na Facebook logo

Zaproszenie zumba