KUBUSIOWY KIERMASZ CIAST! Zachęcamy do udziału!

5 marca 2024

Pamiętacie Kubę Świdra, chłopca z Inowrocławia, który od ponad 14 lat dzielnie walczy z losem?  Kuba urodził się jako wcześniak i w pierwszym miesiącu życia, na skutek niewydolności krążeniowo – oddechowej, doznał czterokończynowe porażenia mózgowego. Kuba od urodzenia jest otoczony ogromną miłością i opieką najbliższych. Regularnie uczestniczy w rehabilitacji, jest poddawany niezbędnym zabiegom medycznym. Od kilku lat uczęszcza również do szkoły dla dzieci o specjalnych potrzebach edukacyjnych. Jest radosnym uśmiechniętym chłopcem, który na naszych oczach przeistacza się w młodzieńca. W ostatnim czasie, dzięki ludziom o ogromnym sercu, udało się pozyskać środki na zakup specjalnego samochodu, do którego można swobodnie wjechać wózkiem inwalidzkim. Niestety bieżące koszty utrzymania, leczenia i rehabilitacji przewyższają możliwości Kuby i jego mamy, dlatego najbliżsi nie ustają w pomysłach, jak wesprzeć Kubę w walce o poprawę jego zdrowia i codziennego funkcjonowania. Stąd pomysł na słodką akcję – KUBUSIOWY KIERMASZ CIAST.

Już 20 marca 2024, w gościnnych progach inowrocławskiej Restauracji „Twoje Smaki”, mama i przyjaciele Kubusia organizują kiermasz domowych słodkości. Wszystkich łasuchów o dobrym sercu zapraszamy w imieniu organizatorów do odwiedzenia w tym dniu Twoich Smaków.

Kiermasz startuje od godz. 12:00 i potrwa… do ostatniego okruszka.