Czas na zmiany II
10 listopada 2005
projekt współfinansowany z Europejskiego Funduszu Społecznego i budżetu państwa.
Proponujemy uczestnikom udział w jednym z siedmiu szkoleń:
– szkolenia ekonomiczne, trwające 250 godzin:
1. “ Nowoczesny sprzedawca z obsługą komputera i kasy fiskalnej”
1. “Samodzielny księgowy”
Dzięki temu szkoleniu uczestnicy opanują podstawowe umiejętności teoretyczne
i praktyczne w następującym zakresie:
– prowadzenie ksiąg rachunkowych
– ewidencja podatkowa
– kadry, płace i ubezpieczenia społeczne
Celem szkolenia jest praktyczne opanowanie obsługi komputerowych programów księgowych ( księgi rachunkowe i ksiązka przychodów i rozchodów) oraz nabycie umiejętności fakturowania i proawdzenia spraw pracowniczych.
Szkolenie obejmować będzie:
– 20 godzin wykładów z organizacji przedsiębiorstwa i opodatkowania
– 50 godzinny moduł rachunkowości
– 40 godzinny moduł ewidencji podatkowej
– 60 godzinny moduł kadrowo-płacowy
– 80 godzinny moduł samodzielnmych ćwiczeń praktycznych w programach komputerowych.
2. “Księgowy małej firmy”
Uczestnicy opanują podstawowe umiejętności teoretyczne i praktyczne w następującm zakresie:
– prowadzenie podatkowej księgi przychodów i rozchodów
– kadry, płace i ubezpieczenia społeczne
Celem szkolenia jest praktyczne opanowanie obsługi komputerowego programu księgowego ( książka przychodów i rozchodów) oraz nabycie umiejętności fakturowania i prowadzenia spraw pracowniczych.
Szkolenie obejmować będzie:
– 20 godzin wykładów z organizacji przedsiębiorstwa i opodatkowania
– 90 godzinny moduł księgi przychodów i rozchodów
– 60 godzinny moduł karowo-płacowy
– 80 godzinny moduł samodzielnych ćwiczeń praktycznych w programach komputerowych
3. “Obsługa hurtowni”
Uczestnicy opanują podstawowe umiejętności teoretyczne i praktyczne w następującym zakresie:
– prowadzenie ksiąg rachunkowych
– ewidencja podatkowa
– obsługa programu szkoleniowego
Celem szkolenia jest praktyczne opanowanie obsługi komputerowych programów magazynowych, kas fiskalnych i współpracujących z nimi programów księgowych.
Szkolenie obejmować będzie:
– 20 godzin wykładów z organizacji przedsiębiorstwa i opodatkowania
– 40 godzinny moduł rachunkowości
– 50 godzinny moduł ewidencji podatkowej
– 60 godzinny moduł obsługi hurtowni – magazyn
– 80 godzinny moduł samodzielnmych ćwiczeń praktycznych w programach komputerowych.
4. “Pracownik działu zasobów ludzkich”
Uczestnicy opanują podstawowe umiejętności teoretyczne i praktyczne w następującym zakresie:
– kadry
– płace
– ubezpieczenia społeczne
– BHP, zatrudnienie osób niepełnosprawnych, sprawy socjalne
Celem szkolenia jest praktyczne opanowanie obsługi komputerowych programów pracowniczych.
Szkolenie obejmować będzie:
– 20 godzin wykładów rekrutacji i selekcji
– 35 godzinny moduł kadrowy
– 50 godzinny moduł płacowy
– 25 godzinny moduł ubezpieczeń społecznych
– 25 godzinny moduł BHP
– 15 godzinny moduł PFRON i ZFŚS
– 80 godzinny moduł samodzielnych ćwiczeń praktycznych w programach komputerowych
5. “Sekretarka z nauką języka angielskiego”
Uczestnicy opanują podstawowe umiejętnosci teoretyczne i praktyczne w następującym zakresie:
– język angielski biznesowy
– obsługa sekretariatu
– kadry, płace i ubezpieczenia społeczne
Szkolenie obejmować będzie:
– 60 godzinny moduł języka angielskiego
– 35 godzinny moduł obsługi urządzeń technicznych w pracy biurowej
– 40 godzinny moduł podstawowe zasady pracy sekretarki
– 35 godzinny moduł kadrowo – płacowy
– 80 godzinny moduł samodzielnych ćwiczeń praktycznych w programach komputerowych
– szkolenia zawodowe, trwające 120 godzin:
1. “ Nowoczesny sprzedawca z obsługą komputera i kasy fiskalnej”
Szkolenie ma na celu nabycie przez uczestników podstawowych umiejętności dotyczących technik sprzedaży rozszerzonych o podstawę obsługi komputera oraz obsługę kas fiskalnych
Szkolenie obejmować będzie:
– 10 godzinny moduł użytkowanie komputera
– 28 godzinny moduł dotyczący sprzedaży
– 42 godzinny moduł obsługa komputera
– 40 godzinny moduł techniczna obsługa sprzedaży
2. “ Pracownik małej gastronomii”
Szkolenie ma na celu nabycie przez uczestników podstawowych umiejętności dotyczących pracy w małej gastronomii, jak również samodzielnego poprowadzenia działalności gospodarczej w zakresie małej gastronomii.
Część praktyczna będzie odbywała się w pomieszczeniach kuchennych zajazdów lub restauracji. Nauka w czynnych zakładach gastronomicznych umożliwi praktyczne przygotowanie do pracy w takich placówkach.
Szkolenie obejmować będzie:
– 10 godzinny moduł minimum sanitarne i BHP
– 10 godzinny moduł organizacja przyjęć i obsługa gości
– 100 godzinny moduł gastronomia