Zagraj z nami dla Kubusia po raz 5!!!!

26 października 2020

Ten rok miał być jubileuszowy dla naszego podopiecznego Kubusia Świdra z Inowrocławia – mieliśmy zagrać dla niego po raz 5! Niestety obecna sytuacja związana z pandemią skutecznie to uniemożliwia 🙁 W normalnych realiach za kilkanaście dni znów byśmy grali, śpiewali i zbierali pieniążki na jego rehabilitację.

Allllle…. nic straconego! Grać i śpiewać nie będziemy, ale do zbiórki na rzecz Kuby będziemy zachęcać!

Zbiórka realizowana jest przez portal siepomaga.pl: https://www.siepomaga.pl/kuba-swider

W tym roku Kubuś musi mieć zrealizowany zabieg FIBROTOMII. Fibrotomia jest to zabieg chirurgiczny, polegający na wykonaniu niewielkich, punktowych nacięć skóry i mięśni. Zabieg ma na celu wyeliminowanie przykurczy mięśni i towarzyszącego im bólu. Fibrotomia stosowana jest przede wszystkim w leczeniu osób z dziecięcym porażeniem mózgowym. Uszkodzenia mózgu powodują różnego rodzaju niedowłady, ruchy mimowolne, sztywnienie mięśni itp. Zlikwidowanie przykurczy mięśni uwalania od bólu, a w konsekwencji poprawia zdolności motoryczne chorego. U osób z porażeniem dziecięcym po zabiegu fibrotomii obserwuje się zwiększenie możliwości ruchowych i usprawnienie dotychczasowych. W dalszej perspektywie chorzy zyskują na samodzielności, co zdecydowanie wpływa na polepszenie jakości ich życia i rozwój intelektualny.

Kochani, nie zwlekajcie! Klikajcie w link: https://www.siepomaga.pl/kuba-swider i wpłaćcie nawet symboliczną złotówkę. Albo dwie. Trzy? Dobra, może być 100 zł. Albo… ile chcecie i możecie 🙂
Ten mały gentleman bardzo na Was liczy!!!