Fundacja na Inowrocławskich Targach Pracy 2009

19 października 2009

Inowrocławskie Targi Pracy odbyły się w dniu 16 października 2009 roku w Młodzieżowym Domu Kultury „Pszczółka”.

Organizatorem głównym był Powiatowy Urząd Pracy w Inowrocławiu, a współorganizatorami Powiatowe Centrum Pomocy Rodzinie w Inowrocławiu oraz Centrum Edukacji i Pracy Młodzieży w Bydgoszczy.

Na targach pojawiło się kilkunastu wystawców z Inowrocławia i okolic reprezentujących najrozmaitsze branże. Począwszy od przedsiębiorców skończywszy na organizacjach pozarządowych i stowarzyszeniach. Wystawcy przedstawiali swoją ofertę zarówno na usługi jak i na stanowiska pracownicze.

Fundacja Ekspert – Kujawy również prężnie uczestniczyła w targach i oferowała swą pomoc osobom bezrobotnym jak i pracującym, poszukującym możliwości przekwalifikowania zawodowego lub też zdobycia nowych umiejętności zawodowych. Stoisko E-K cieszyło się dużym zainteresowaniem ofertami szkoleń prowadzonych przez Fundację oraz możliwościami pozyskania funduszy na otwarcie swojej działalności i pozyskaniu dotacji na rozwój.

JarosławNapierała kierownik Kujawskiego Centrum Przedsiębiorczości Fundacji Ekspert – Kujawy udzielił także wykładu osobom młodym, w głównej mierze studentom o projekcie: „Kujawskie Centrum Przedsiębiorczości Akademickiej”. Młodzi ludzie poszukiwali informacji na temat otwierania własnych działalności gospodarczych, metodach i działaniach zakładania własnych firm.

Fachowe porady naszego eksperta w tej dziedzinie na pewno pomogą przyszłym przedsiębiorcom w osiągnięciu sukcesu.

Zapraszamy do galerii zdjęć z targów.