Zaczynamy „KorAKCJĘ”!!! Co to takiego? Sprawdź ;)

20 lutego 2016

Piotr Kalinowski – tego Pana nie trzeba chyba przedstawiać. Dzielny Gniewkowianin, który od 3 lat walczy o to, by stanąć na nogach. Jako jedni z wielu, pomagaliśmy mu zdobyć środki na diagnostykę choroby w USA (Charytatywny Maraton ZUMBY „Podaruj mi dolara”). Udało się – dzięki wielu ludziom dobrej woli Piotr poleciał do Stanów i został zdiagnozowany. Koszt diagnozy to 58 000 USD, czyli ponad 220 000 zł!

Ale diagnoza to nie wszystko. Pozostało wykonanie zabiegu zamknięcia przetoki rdzenia kręgowego, która spowodowała u Piotra paraliż – niezwykle skomplikowanej i drogiej operacji – szacowany koszt to blisko 100 000 USD! Znów kolejne schody do pokonania… Schody, które okazały się dla Piotra windą – Mayo Clinic podjęło się wykonania operacji nieodpłatnie! Dzień 1 lutego 2016r. – dzień operacji – był dla Piotra początkiem nowego życia. 12 lutego wrócił do kraju. Teraz czeka go długa i intensywna rehabilitacja. Nie wiadomo jakie będą jej ostateczne efekty, ale walka trwa dalej.

I tu jest właśnie miejsce dla naszej „KorAKCJI”!

KorAKCJAW celu zebrania środków na pokrycie kosztów rehabilitacji zbieramy nakrętki (zwane potocznie korkami) od plastikowych butelek. Przyłączcie się do nas – to nic nie kosztuje – zamiast wyrzucać nakrętki do śmieci, przynieście je do nas. Dotyczy to zarówno zakrętek od napojów jak i mleka, kosmetyków, chemii gospodarczej – wszystkich plastikowych. Nakrętki zbierane są w siedzibie Fundacji Ekspert – Kujawy (parter), po czym przekazywane są bezpośrednio Piotrowi. Czekamy na Was codziennie od 8:00 do 16:00 na Dubienka 2 w Inowrocławiu.

Przyłącz się do naszej „KorAKCJI” i pomóż Piotrowi zawalczyć o lepsze jutro!!!