„Trening umiejętności społecznych” dla klientów MOPS w Inowrocławiu

17 maja 2010

W dniach 7 czerwca do 11 czerwca 2010 roku, w Fundacji Ekspert-Kujawy odbył się "Trening umiejętności społecznych", w którym brali udział podopieczni Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej z Inowrocławia.

W warsztatach wzięło udział 16 Pań.

Celem zajęć było podniesienie motywacji do działania i współpracy w grupie. Podczas warsztatów uczestniczki zdiagnozowały swoje potrzeby, możliwości i oczekiwania oraz określili swoje mocne strony i kompetencje. Uczestniczki nauczyły się także kontrolować swoje emocje. Warsztaty wzmocniły motywację do samodoskonalenia się i nauczyły efektywnego gospodarowania własnym czasem. Ciekawym i bardzo ważnym aspektem były zajęcia dotyczące komunikacji interpersonalnej, które nauczyły Panie odczytywania i wysyłania różnego rodzaju komunikatów werbalnych i niewerbalnych oraz stanowiły okazję do ćwiczenia zachowań asertywnych.

Wszystkie spotkania minęły w budującej atmosferze – wszystkie uczestniczki są zmotywowane do dalszych działań.