f
g

Dziękujemy za okazane serce podczas akcji „Gramy dla Kubusia 3”!

21 listopada 2018

Drodzy Państwo! Akcja „Gramy dla Kubusia 3” przeszła już do historii. Przeszła do historii jako rekordowa! Dzięki WASZYM DOBRYM SERCOM udało się pozyskać aż… 9414,12 zł!!! Kwota robi naprawdę duże wrażenie! SERDECZNIE DZIĘKUJEMY za Waszą obecność na koncercie, za udział w aukcjach, za kupowanie losów w loterii, za każdy grosz, który trafił do puszki lub bezpośrednio na subkonto Kubusia!

Jednak akcja na rzecz Kubusia Świdra nie byłaby możliwa do zrealizowania bez przedsiębiorstw, instytucji i osób prywatnych, które zaangażowały się w pomoc przy organizacji i realizacji przedsięwzięcia, a także przekazały nagrody na rzecz loterii fantowej i licytacji. Nie była by możliwa bez wolontariuszy wspomagających koncert. Dlatego chcielibyśmy złożyć serdeczne podziękowania dla:

1. Prezydenta Miasta Inowrocławia Pana Ryszarda Brejzy
  2. Kujawskiego Centrum Kultury w Inowrocławiu
  3. Ośrodka Sportu i Rekreacji w Inowrocławiu
  4. Portalu ino-online
  5. Restauracji „Twoje Smaki” w Inowrocławiu
  6. Uniwersytetu III Wieku Fundacji Ekspert – Kujawy przy Wyższej Szkole Przedsiębiorczości im. Księcia Kazimierza Kujawskiego w Inowrocławiu
  7. Fundacji Hodowców Polskiej Białej Gęsi we Wróblach
  109. Maciejowi Siwińskiemu
  110. Karolowi Legumina
  111. Łukaszowi Zdrojewskiemu

Podziękowania kierujemy  do artystów, którzy uświetnili swoją obecnością wydarzenie:

1. New Collective
  2. Dorra – Dorota Rąblewska
  3. Danielo
  4. Kujawskie Karliki
  5. Michał Gielniak
  6. Jan Zieliński z przyjaciółmi
  7. Coolers

Z całego serca dziękujemy osobom, które podjęły się poprowadzenia koncertu:

1. Magdalenie Krajewskiej
  2. Łukaszowi Zdrojewskiemu

Dziękujemy również Jarkowi Sopolińskiemu, który jaz zawsze zapewnił rewelacyjną akustykę, a także całej obsłudze Teatru Miejskiego, która pomagała nam przygotować Teatr do koncertu, a także służyła pomocą i wsparciem w trakcie wydarzenia.

Podziękowania należą się też Agnieszce Świder – mamie Kubusia, która od samego początku wykazywała ogromne zaangażowanie, kontaktowała się z artystami, pozyskiwała nagrody na akcję, a także prowadziła stronę wydarzenia na facebooku. Można brać z niej przykład – takie akcje nie tworzą się same, a bierna postawa rodziców nie zagwarantuje sukcesu.

Jest Was tak wielu!!! Mamy nadzieję, że nikogo nie pominęliśmy!

W imieniu Fundacji Ekspert – Kujawy: Dyrektor Fundacji Jolanta Woźnica oraz koordynatorki akcji – Agnieszka Hołodniak oraz Dorota Rąblewska

ZAPRASZAMY DO GALERII!

17 listopada zagramy po raz trzeci dla Kubusia!

9 listopada 2018

Fundacja Ekspert – Kujawy w Inowrocławiu (nr KRS 000022521) już po raz trzeci podjęła się realizacji akcji charytatywnej (zgodnie z celami statutowymi), w ramach której odbędzie się zbiórka publiczna środków pieniężnych, zatytułowana „Gramy dla Kubusia 3” (nr zbiórki publicznej 2018/3869/OR).Celem zbiórki jest pozyskanie środków na rehabilitację Jakuba Świdra, 9 – letniego mieszkańca Inowrocławia.  Kubuś urodził się jako wcześniak w 27 tygodniu ciąży. Na skutek powikłań choruje na dysplazję oskrzelowo – płucną i dziecięce porażenie mózgowe. Wymaga stałej intensywnej rehabilitacji, bez której nie może rozwijać się prawidłowo. Proces rehabilitacji jest bardzo kosztowny, ale przynosi rezultaty i jest duża szansa, że Kubuś będzie chodził. Nasza Fundacja kibicuje Kubie i aktywnie wspiera jego mamę w walce
o zdrowie.

Rodzinie od lat nie jest łatwo samotnie zmagać się z kosztami rehabilitacji, ale od kilku dni będzie jeszcze trudniej. Kilka dni temu rodzinę spotkała osobista tragedia, ponieważ zmarł tata Kubusia, dlatego powodzenie akcji jest teraz jeszcze istotniejsze.

Akcja „Gramy dla Kubusia 3” trwa od 15 września, a już od 20 września dystrybuowane są Cegiełki Charytatywne, będące jednocześnie wejściówkami na koncert podsumowujący całą akcję, który zaplanowany jest na dzień 17 listopada 2018r. (sobota) w Teatrze Miejskim w Inowrocławiu, od godziny 17:00. Wejściówki na koncert nabyć można u wolontariuszy akcji, posiadających stosowne identyfikatory, w siedzibie Fundacji Ekspert – Kujawy (ul. Dworcowa 65, Inowrocław), w Restauracji „Twoje Smaki (ul. Dubienka 2, Inowrocław), a także dostępne będą bezpośrednio przed koncertem w Teatrze Miejskim w Inowrocławiu. Cegiełka ma charakter charytatywny, co oznacza, że nabywca decyduje o tym, ile środków pieniężnych przekaże do puszki w zamian za nabycie cegiełki.Podczas koncertu wystąpią m.in: Jan Zieliński – były lider zespołu Bolter, zespół muzyczny Coolers, Danielo, New Collective, Michał Gielniak, Kujawskie Karliki oraz Dorra Dorota Rąblewska.  Ponadto, na uczestników akcji czekały będą stoiska z pysznym jadłem, między innymi z ciastem pieczonym przez słuchaczki z Uniwersytetu III Wieku Fundacji Ekspert – Kujawy im. Księcia Kazimierza Kujawskiego, czy z żurkiem ufundowanym przez Spółdzielnię Socjalną „Twoje Smaki”. Będą atrakcyjne nagrody
w ramach loterii fantowej (m. in. VOUCHERY NA DARMOWE ZABIEGI KOSMETYCZNE, MASAŻE, ZAKUPY), licytacji, a także liczne animacje towarzyszące, w tym fotobudka, pokaz trampolin oraz gry i zabawy dla dzieci.

i realizacji akcji.
Akcja objęta jest Patronatem Honorowym Prezydenta Miasta Inowrocławia, a patronat medialny w mediach elektronicznych objął portal ino-online.pl

Więcej informacji o wydarzeniu znajdą Państwo pod linkiem:

Zagraj z nami dla Kubusia! Już po raz 3!

17 października 2018

Tutaj znajdziesz więcej informacji o wydarzeniu: https://www.facebook.com/events/229092911102866/?active_tab=discussion

i aktywnie wspiera jego mamę w walce o jego zdrowie.  Obecnie organizacja akcji skupia się na pozyskiwaniu nagród od lokalnych przedsiębiorstw, instytucji i osób prywatnych, na potrzeby realizacji loterii fantowej.Akcja „Gramy dla Kubusia 3” trwa od 15 września, a już od 20 września dystrybuowane są Cegiełki Charytatywne, będące jednocześnie wejściówkami na koncert podsumowujący całą akcję, który zaplanowany jest na dzień 17 listopada 2018r. (sobota) w Teatrze Miejskim w Inowrocławiu, od godziny 17:00. Wejściówki na koncert nabyć można u wolontariuszy akcji, posiadających stosowne identyfikatory, w siedzibie Fundacji Ekspert – Kujawy (ul. Dworcowa 65), a także dostępne będą bezpośrednio przed koncertem w Teatrze Miejskim w Inowrocławiu. Cegiełka ma charakter charytatywny, co oznacza, że nabywca decyduje o tym, ile środków pieniężnych przekaże do puszki w zamian za nabycie cegiełki. Podczas koncertu wystąpią m.in: Jan Zieliński – były lider zespołu Bolter, zespół muzyczny Coolers, Danielo, New Collective, Michał Gielniak, Kujawskie Karliki oraz Dorra Dorota Rąblewska.  Ponadto, na uczestników akcji czekały będą atrakcyjne nagrody w ramach loterii fantowej, licytacji, a także liczne animacje towarzyszące, w tym fotobudka oraz gry i zabawy dla dzieci.

W trakcie trwania całej akcji, a przede wszystkim podczas koncertu, będzie możliwość złożenia datków pieniężnych do puszek kwestarskich, jakimi dysponowali będą wolontariusze. Cały dochód z akcji charytatywnej przekazany będzie na leczenie Kubusia – Fundacja Ekspert – Kujawy nie pobiera żadnej opłaty z tytułu organizacji i realizacji akcji. Akcja objęta będzie Patronatem Honorowym Prezydenta Miasta Inowrocławia, patronat w mediach elektronicznych objął portal ino-online.pl

Akcja Charytatywna „Gramy dla Kubisia 2”

23 listopada 2017

W sobotę 18 listopada w Młodzieżowym Domu Kultury im. Janusza Korczaka w Inowrocławiu odbyła się druga edycja koncertu charytatywnego „Gramy dla Kubusia 2”. Zbiórka publiczna miała na celu pozyskanie 5,5 tysiąca złotych, które są niezbędne do wzięcia udziału przez Jakuba Świdra w 4 tygodniowym turnusie hiperbarycznym.

Dzięki ludziom o dobrym sercu udało nam się zebrać 5 tysięcy złotych!

Z całego serce dziękujemy!

18 listopada finał akcji rozpoczął się o godzinie 17:00. Wszystkich zgromadzonych gości przywitała Pani Agnieszka Hołodniak, później całe wydarzenie poprowadził Pan Piotr Woltman. Jako gwiazda koncertu na scenie pojawił się były lider zespołu Just 5 – Bartek Wrona. Zaśpiewał swoje największe hity! Wśród nich znalazły się wszystkim znane utwory tj.: „Jedna na milion” czy „Barwy szczęścia”. Następną atrakcją był występ Janka Zielińskiego, który porwał wszystkich do zabawy śpiewając „Daj mi tę noc”! Na scenie towarzyszyła mu Ewa Michalczyk. Po dwóch koncertach mogliśmy oglądać występ młodych adeptów tańca towarzyskiego Tanecznego Klubu Sportowego Dance&Dance z Torunia, na co dzień trenujących w Klubie Rondo w Inowrocławiu.
Po ich występie nastąpiła licytacja przedmiotów i znów mogliśmy podziwiać utalentowane osoby z zespołu tanecznego Dance&Dance. Koncert zakończył występ New Collective wraz grupą Atlantic Blue. Na sam koniec akcji charytatywnej wystąpiła grupa taneczna Aplauz, która zaprezentowała na scenie swój pokaz. Ponadto przez czas trwania całej akcji można było spróbować szczęścia w loterii fantowej, w której do wygrania były ciekawe przedmioty od długopisów po sprzęt AGD i vouchery.

W całą Akcję Charytatywną „Gramy dla Kubusia 2” zaangażowało się wiele instytucji, przedsiębiorstw jak i osób prywatnych oraz wolontariuszy, którym składamy serdeczne podziękowania!

Rafał Lewandowski – Radny Rady Miejskiej miasta Inowrocławia,
Michalina Kuklińska
Hanna Ziętara
Alicja Rochowiak

Wielki maraton charytatywny dla Asi!

18 stycznia 2017

Fundacja Ekspert-Kujawy wspiera wielki charytatywny maraton dla Asi Wróblewskiej!
Jest młodą dziewczyną, której pasją jest ZUMBA. Oprócz bycia nauczycielem języka angielskiego, jej zajęcia, które sama prowadziła, cieszyły się popularnością. Nie tylko w miejscu zamieszkania- w Kruszwicy, ale również w okolicach.
W związku z poważnym wypadkiem samochodowym 2 listopada 2015 roku, Asia z powodu obrażeń głowy i połamanych kości doszło do czterokończynowego niedowładu spastycznego. Dzięki swojej wewnętrznej sile i chęci walki Asia nie chciała zostać przykuta do łóżka. Praca włożona w ponowną naukę siedzenia, chodzenia czy poruszania się był wielkim krokiem w kierunku wyzdrowienia. Niestety rehabilitacja wiąże się z kosztami. Lekarze są pewni, że dzięki codziennej pracy Asia będzie mogła żyć normalnie, jednakże każdy dzień bez ćwiczeń, na które fundusze nie wystarczają, cofa rezultaty.
W związku z chęcią pomocy organizowany jest maraton ZUMBY połączony z aukcją, który odbędzie się
4 lutego 2017 roku o godzinie 16:00 w III LO Królowej Jadwigi w Inowrocławiu (ul. Narutowicza 53).
Na miejscu, aby pomóc Asi można będzie uczestniczyć w maratonie ZUMBY, ale również wziąć udział w licytacji oraz kupić pączki domowej roboty.
Zachęcamy do udziału w akcji i przyłączenie się do pomocy!

Zagraj z nami dla Kubusia!

24 października 2016

Historia Kubusia, 7 – letniego chłopca z Inowrocławia od samego początku nie była usłana różami. Kubuś urodził się jako wcześniak w 27 tygodniu ciąży. Urodził się jako zdrowe dziecko. W 3 miesiącu życia zachorował na ostre zapalenie płuc. Otarł się o śmierć. (więcej…)

Pamiętacie naszą Basię?

18 października 2016

Z pewnością tak. W lipcu organizowaliśmy dla niej niezwykłą akcję na Łabiszyńskiej Wyspie. (więcej…)

Rusza ChocoAKCJA!

16 października 2016

O tym chłopaku usłyszymy jeszcze nie raz. Piotr Kuszyński – inowrocławianin, podróżnik, indywidualista, potrafiący sięgać w życiu po swoje marzenia. (więcej…)

Wspomóż Basię! Potrzebuje aż 45 tys. na leczenie w Berlinie!

2 sierpnia 2016

Wprawdzie akcja charytatywna „Basiowe marzenia do spełnienia” już za nami, ale to nie koniec walki o zdrowie i życie Basi Waligóra. Dzięki akcji pozyskaliśmy ponad 7 tysięcy złotych, ale jeszcze wiele brakuje do kwoty około 45 tys. złotych, które pochłonie leczenie immunologiczne w klinice w Berlinie. (więcej…)

Akcja „Basiowe marzenia do spełnienia” już za nami!

1 sierpnia 2016

Jeszcze nie ochłonęliśmy po wczorajszej akcji charytatywnej „Basiowe marzenia do spełnienia”! Sami nie wiemy od czego zacząć, aby opisać wszystko, co działo się w niedzielne popołudnie i wieczór na Łabiszyńskiej Wyspie. (więcej…)